Zeilen Amsterdam

Heb je iets te vieren, zin in zomaar een dagje zeilen of staat er een bedrijfsuitje in de planning? Dan is een zeiltocht Amsterdam een geweldig idee! De oude houthaven in het centrum van Amsterdam is één van de thuishavens van Egasail. Vanuit deze haven kan ons zeilcharterschip de Orion het gehele IJsselmeer bevaren en kan er aangemeerd worden in de volgende havenplaatsen: Edam, Volendam, Marken, Uitdam, Hoorn, Pampus, Muiden en Monnickendam. In deze havensteden zijn er vele bezienswaardigheden, zoals de kaasmarkt in Edam, een palingrokerij in Volendam of lekker een terrasje pakken in Hoorn.

Dagje zeilen naar Amsterdam

Egasail organiseert verschillende dagtochten zeilen Amsterdam. Samen met een groep vrienden, collega’s, teamgenoten of familie spenderen we een dag of een middag op de wateren van het IJsselmeer en bezoeken we één of meerdere gezellige havensteden. Egasail kan ook zorgen voor een heerlijke catering bij een volledige bezetting van 34 personen. De prijs voor een dagje zeilen Amsterdam is €35 per persoon, exclusief catering (van 10:00 tot 17:00). Als je liever kiest voor een middagje zeilen (van 13:00 tot 17:00) dan is de prijs per persoon €25.

Programma dagje zeilen Amsterdam

Om tien uur ’s ochtends schepen we in op de Orion met een lekker stuk scheepskoek en een kopje koffie of thee. Om half elf gaan de trossen los en gaan we de zeilen hijsen, op naar het IJmeer en het Markermeer! Voor de zeilliefhebber is er aan boord van de Orion genoeg te beleven. Onder begeleiding van onze ervaren bemanning leer je de helmstok, de schoten, de zwaarden en de stagen bedienen, of je kan helpen met het navigeren. De passieve zeiler kan heerlijk genieten van de prachtige uitzichten vanaf het dek, of lekker relaxen in het binnenverblijf.

’s Middags wordt er aan boord van de Orion een heerlijke scheepslunch opgediend. Als het weer het toelaat kunnen we lunchen onder het zeilen en anders zoeken we een gezellige haven op. Na de maaltijd pakken we de zeilen weer op en wordt er natuurlijk ook gedacht aan een natje en een droogje. In de namiddag gaan we voor anker op een rustig plekje om te genieten van een barbecue. Rond een uur of 17:00 varen we de haven van Amsterdam weer binnen en komt de zeiltocht tot een einde.

Pin It on Pinterest

Share This