Zeilen Enkhuizen

Het vissersdorp Enkhuizen, dat ook wel de Haringstad wordt genoemd, ligt aan het IJsselmeer en het Markermeer. Enkhuizen is groot geworden in de VOC tijd en heeft al in 1356 stadsrechten verkregen. Zeilen Enkhuizen is ook een culturele uitstap! Je vindt er het Enkhuizer Almanak museum en het Zuiderzeemusem: een echte must-see voor de zeilliefhebber en voor iedereen die geïnteresseerd is in de Nederlandse geschiedenis.

Als je Enkhuizen binnenvaart is de Dromedaris niet te missen: deze historische stadspoort was vroeger een verdedigingswerk en heeft een bijzonder carillon. Verder kun je ook nog twee 15e eeuwse kerken, een 17e eeuws stadshuis en de historische stadsmuren bekijken die nog grotendeels intact zijn.

Zeilen Enkhuizen met Egasail

Egasail organiseert meerdaagse zeiltochten naar Enkhuizen met zeilcharterschip de Orion vanuit haar thuishaven Monnickendam. Via het Markermeer, het Naviduct en het Krabbersgat zeilen we Gependam of de binnenhaven van Enkhuizen in. Je kunt bij Egasail een weekend of een week zeilen Enkhuizen boeken. Vertrekken kan op een maandag, vrijdag, zaterdag of zondag. Hieronder zie je het schema voor de meerdaagse zeiltochten Enkhuizen.

 VertrekTerugkomst
WeekendVrijdag 21:00Zondag 16:00
Lang weekendVrijdag 10:00Zondag 16:00
SchoolweekZondag 20:00Vrijdag 08:30
MidweekMaandag 10:00Vrijdag 16:00
WeekMaandag 10:00Zondag 16:00
WeekZaterdag 10:00Vrijdag 16:00

Pin It on Pinterest

Share This