Zeilen Friesland

Friesland is een ideale bestemming voor een dagje lekker uitwaaien op een familiedag, voor een bijzonder bedrijfsuitje of om er gewoon even lekker op uit te gaan met je beste vrienden. Zeilliefhebbers rekenen de Friese Meren tot één van Nederland’s meest bijzondere zeilgebieden. Friesland mag zich dan ook dé watersport provincie van Nederland noemen. Kortom, Zeilen Friesland is de ideale uitstap!

In de Friesche wateren

Met de historische zeetjalk de Orion organiseert Egasail verschillende zeiltochten naar Friesland. Vanuit onze thuishaven Monnickendam zetten we koers naar de Gouwzee, het Markermeer en het IJsselmeer. Tijdens zo’n zeiltocht kunnen we onder andere ook het Hegermeer, het Sneekermeer en het Tjeukemeer aandoen. Als we vanuit de haven van Harlingen vertrekken kunnen we zelfs koers zetten naar de Waddeneilanden Vlieland en Terschelling.

Zonsondergang in Friesland

Egasail organiseert verschillende zeiltochten over de Friese Meren en naar de leukste havensteden in Friesland. Je kunt een dagje zeilen, een zeilweekend of zelfs een hele week zeilen Friesland boeken. Kies je voor een dagje zeilen Friesland dan kun je in de ochtend vertrekken en genieten van een heerlijke middag op het water. Als je’s middags inscheept, maak je aan boord van de Orion een prachtige zonsondergang op het water mee.

Pin It on Pinterest

Share This