Harlingen bezoeken

Harlingen is één van de Friese steden die wordt aangedaan tijdens een Elfstedentocht. Het is de toegangspoort tot Friesland voor zeilen vanaf de Waddenzee. In de havenstad staat een deel van de historische verdedigingswerken nog steeds overeind en kun je prachtige wandelingen maken over de mooie grachten en nauwe steegjes.

Harlingen bezoeken is ook een culturele uitstap! In de stad staan meer dan 600 monumenten, waaronder vele historische pakhuizen en woonhuizen gebouwd in de Hollandse stijl. Verder kun je via de Tsjerk Hiddes sluizen en het Haringsma kanaal zeilen naar de Friese Meren. Vanaf het strand van Harlingen heb je een prachtig uitzicht op het Waddeneiland Terschelling.

Zeilen naar Harlingen met Egasail

Egasail organiseert graag zeiltochten naar de Friese havenstad Harlingen. Harlingen bezoeken tijdens een meerdaagse zeiltocht van een schoolweek, midweek of hele week spenderen we uren op het water, maar is er ook genoeg tijd om de stad te verkennen. Overnachten doen we aan boord van stoere zeetjalk de Orion. Dit imposante zeilcharterschip is gebouwd in 1892 maar is voorzien van alle comfort. Hieronder zie je de vertrektijden voor een meerdaagse zeiltocht naar Harlingen.

 VertrekTerugkomst
SchoolweekZondag 20:00Vrijdag 08:30
MidweekMaandag 10:00Vrijdag 16:00
WeekMaandag 10:00Zondag 16:00
WeekZaterdag 10:00Vrijdag 16:00

Pin It on Pinterest

Share This