Zeilen IJsselmeer

Het IJsselmeer dankt haar naam aan de afsluiting van de voormalige Zuiderzee. Door de installatie van de imposante Afsluitdijk ontstond een meer dat gevoed werd door de rivier De IJssel. Het IJsselmeer is in tweeën gedeeld door de dijk tussen Enkhuizen en Lelystad. Het zuidelijke deel van het meer heet het Markermeer.

Via het Naviduct in Enkhuizen (bekijk dit mooie filmpje!) of de Houtrib sluizen in Lelystad kan je zeilen van het noordelijke deel naar het Markermeer. Een dagje zeilen IJsselmeer is een geweldig idee om tijd door te brengen met je beste vrienden, teamgenoten, een bijzondere familiedag of een onvergetelijk bedrijfsuitje.

Zeilen over het IJsselmeer

Vanaf onze thuishavens in Monnickendam en Amsterdam organiseren wij verschillende zeiltochten over het IJsselmeer. Ons prachtige zeilcharterschip Orion is gebouwd in 1892 en heeft veel van haar traditionele kenmerken behouden. Het schip is inmiddels natuurlijk van alle luxe voorzien! Zo zijn er comfortabele slaapplaatsen beschikbaar aan boord en wordt er elke winter hard gewerkt aan het onderhoud van de boot. Je kunt met ons een dagje zeilen IJsselmeer boeken. Maar ook kiezen voor een arrangement van een middag, avond, een zeilweekend of zelfs een hele week!

Pin It on Pinterest

Share This
Egasail WhatsApp
Egasail WhatsApp

Deze website maakt gebruik van functionele, tracking en analytische cookies. Meer informatie vind je in onze privacyverklaring.