Zeilen IJsselmeer

Het IJsselmeer dankt haar naam aan de afsluiting van de voormalige Zuiderzee. Door de installatie van de imposante Afsluitdijk ontstond een meer dat gevoed werd door de rivier De IJssel. Het IJsselmeer is in tweeën gedeeld door de dijk tussen Enkhuizen en Lelystad. Het zuidelijke deel heet het Markermeer.

Via het Naviduct in Enkhuizen of de Houtrib sluizen in Lelystad kan je zeilen van het noordelijke deel naar het Markermeer. Een dagje zeilen IJsselmeer is een geweldig idee om tijd door te brengen met je beste vrienden, teamgenoten, een bijzondere familiedag of een onvergetelijk bedrijfsuitje.

Zeilen over het IJsselmeer

Vanaf onze thuishavens in Monnickendam en Amsterdam organiseert Egasail verschillende zeiltochten over het IJsselmeer. Ons zeilcharterschip de Orion is gebouwd in 1892 en heeft veel van haar traditionele kenmerken behouden. Het schip is inmiddels van alle luxe voorzien. Zo zijn er comfortabele slaapplaatsen beschikbaar aan boord. Je kunt met ons een dagje zeilen IJsselmeer boeken voor een middag, een avond, een zeilweekend of zelfs een hele week!

Pin It on Pinterest

Share This