Zeilen Makkum

De Friese havenstad Makkum is groot geworden in de Gouden Eeuw. De meest noordelijke IJsselmeerhaven staat tegenwoordig bekend om haar bijzondere aardewerk. De prachtig intact gehouden historische scheepswerven en haar stedelijke structuur zijn nog steeds hetzelfde is als in de 17e eeuw.

Een wandeling langs de monumentale voormalige koopmanshuizen laten bij de bezoeker van Makkum een blijvende indruk achter. De voormalige Zuiderzee haven is ook een geweldige plek om lekker een terrasje te pakken in een historisch pand. Een uitje zeilen Makkum is ook geschikt voor cultuurliefhebbers! Een bezoekje aan één van de meer dan 50 Rijksmonumenten mag zeker niet ontbreken.

Zeilen naar Makkum

Egasail organiseert verschillende zeiltochten naar de Friese havenstad Makkum. Je kunt een zeiltocht boeken van een dag, een weekend of zelfs een hele week. Tijdens onze zeiltochten is er genoeg mogelijkheid om je actief met het zeilen bezig te houden of om het onder ervaren begeleiding te leren.

Actieve zeilers kunnen zich tijdens een uitje zeilen Makkum helemaal uitleven! Voor de passieve zeiler is het aan dek goed toeven en kan je heerlijk genieten van de rustgevende werking van de prachtige uitzichten over het water. Er is natuurlijk ook genoeg tijd om de stad te verkennen. Als je kiest voor een meerdaagse zeiltocht kunnen we de nacht spenderen aan boord van zeilcharterschip de Orion.

Voor meer informatie, beschikbaarheid en prijzen kun je een mailtje sturen naar onze schipper Wouter Egas via info@egasail.nl.

Pin It on Pinterest

Share This