Zeilen Monnickendam

Monnickendam is een prachtige zeilbestemming en Egasail heeft het dorp dan ook tot haar thuishaven gemaakt. De haven lag vroeger aan de Zuiderzee en tegenwoordig kijkt zij uit over de Gouwzee. Monnickendam is groot geworden tijdens de Gouden Eeuw en mag zich dan ook al 660 jaar lang een stad noemen. Je vindt hier vele bezienswaardigheden, zoals de Grote Kerk, de Speeltoren – met ’s werelds oudste bespeelbare beiaard! – en de mooie dijken en sluizen.

Een uitje zeilen Monnickendam is meer dan een mooie zeiltocht! In de oude stad vind je prachtige historische gevels en kun je heerlijk genieten van een lekker gerookt visje in Monnickendam’s eigen visrokerij.

Onze thuishaven in Monnickendam

Vanuit de thuishaven van Egasail maken we met onze stoere zeetjalk de Orion prachtige zeiltochten over de Gouwzee, het Markermeer en het IJsselmeer. De gezellige jachthaven biedt plaats aan maar liefst 3500 schepen en vanuit Monnickendam varen er 20 zeilcharterschepen. Met meerdaagse zeiltochten kunnen we zelfs de Waddenzee en de Friese Meren bevaren. Voor meer informatie, prijzen en beschikbaarheid kun je een mailtje sturen naar onze schipper Wouter Egas via info@egasail.nl.

Pin It on Pinterest

Share This