Zeilen Muiden

De voormalige Zuiderzee en de rivier De Vecht komen in de zeesluis van Muiden bij elkaar. Als je denkt aan Muiden, denk je natuurlijk aan het Muiderslot. Dit Middeleeuwse kasteel is tegenwoordig nog in goede staat en een bezoek aan het Muiderslot mag tijdens een zeiltocht Muiden absoluut niet ontbreken. Muiden maakte vroeger deel uit van de verdedigingswerken de Hollandse Waterlinie en de Stelling van Amsterdam. Ook kan je tijdens een uitje zeilen Muiden het Muizenfort en het Forteiland Pampus bezoeken: een onvergetelijke ervaring!

Een weekendje naar Muiden

Muiden is één van onze vele bestemmingen tijdens een meerdaagse zeiltocht. Met ons zeilcharterschip de Orion zeilen we vanaf onze thuishaven Monnickendam de Gouwzee en het Markermeer over. Een weekend zeilen Muiden met Egasail is een geweldig idee voor een bijzonder familieweekend of bijvoorbeeld een vrijgezellenfeest. Voor meer informatie, prijzen en beschikbaarheid neem je contact op met schipper Wouter Egas door een mailtje te sturen naar info@egasail.nl.

Hieronder zie je een voorbeeld van hoe een weekend zeilen Muiden met Egasail er uit kan zien.

Programma zeilen naar Muiden

Op vrijdagavond verzamelen we in de haven van Monnickendam en schepen we om 21:00 uur in op het zeilcharterschip de Orion. Deze prachtige zeetjalk is gebouwd in 1892 en tegenwoordig van alle luxe en comfort van de 21e eeuw voorzien. Hier zullen we dan ook heerlijk slapen. Zaterdagochtend starten we de dag met een vers ontbijtje en een sterk kopje koffie of thee. Hierna varen we af richting Muiden via de Gouwzee en het Markermeer.

Voor de zeilliefhebbers is er genoeg te doen om één te worden met de elementen. Van de helmstok, de schoten, de stagen en de zwaarden tot het navigeren: alles komt aan bod! Na het zeilen lopen we ‘s avonds Muiden binnen en gaan we samen de stad verkennen. Op zondag begint de dag weer met een lekker kopje koffie of thee en een heerlijk vers ontbijtje. Na het ontbijt is er tijd om nog een wandeling te maken door Muiden, voordat we de zeilen weer hijsen en de haven verlaten. In de namiddag komen we weer aan in Monnickendam en komt de tocht tot een einde.

Pin It on Pinterest

Share This