Zeilen Pampus

Het Forteiland Pampus ligt ten noorden van de stad Muiden, ten oosten van Amsterdam en is onderdeel van de Stelling van Amsterdam. De bouw van het fort begon in 1887 om Amsterdam te beschermen maar zij is nooit in gebruik genomen tijdens een oorlog.

Een uitje zeilen Pampus is perfect voor cultuurliefhebbers! Op het eiland kun je een rondleiding krijgen door een gids die je alles vertelt over de geschiedenis en de betekenis van het fort en het eiland. Je kunt ook zelf het eiland verkennen met een routekaart, of een bezoek brengen aan de Pampus Experience: een interactieve tentoonstelling over de 400 jaar lange geschiedenis van het eiland.

Zeilen naar Pampus

Het Forteiland Pampus is al jarenlang een favoriete bestemming van Egasail. Het zeilcharterschip de Orion is gebouwd in 1892 en heeft veel van haar historische kenmerken behouden. Uiteraard is het schip tegenwoordig van alle luxe voorzien. Vanuit onze thuishaven in Amsterdam zeilen we met stoere zeetjalk de Orion het IJsselmeer over en meren we af aan de steiger. Voor meer informatie, beschikbaarheid en prijzen neem je contact met ons op via info@egasail.nl

Pin It on Pinterest

Share This