Zeilen Terschelling

Terschelling is vanuit het westen gezien het derde bewoonde Waddeneiland van Nederland. Ten noorden wordt het eiland begrensd door de Noordzee en aan de zuidkant door de Waddenzee.

Een uitje zeilen Teschelling is de perfecte manier om te ontspannen! Terschelling bestaat voor bijna 80% uit natuurlijk duinlandschap en je kunt hier heerlijk rondlopen op het strand of op de vele wandelpaden zonder iemand tegen te komen. Als er laag water staat is het strand honderden meters breed en de 10 meter lijn ligt gemiddeld op zo’n 100 meter afstand van de kust: ideaal om jonge kinderen goed in de gaten te kunnen blijven houden.

Bezienswaardigheden Terschelling

Op het waddeneiland kun je vele bezienswaardigheden bezoeken, zoals de oudste vuurtoren van Nederland: de Brandaris. Voor de cultuurliefhebbers zijn er op het eiland vele Rijks- en oorlogsmonumenten te vinden. Ook staat er op Terschelling museum ‘t Behouden Huys waar je van alles kunt leren over de geschiedenis van het eiland en de bekende zeevaarder Willem Barentsz. In het Aike van Stien museum zie je hoe men vroeger viste.

Naar de haven van Terschelling

Egasail vaart met zeilcharterschip de Orion via de Vliestroom en de Blauwe Slenk naar de haven van West-Terschelling. Zeilen Terschelling kan vanuit de havens van Den Oever, Harlingen, Texel of Vlieland. Wil jij graag met je vrienden, familie of collega’s een onvergetelijke zeiltocht naar Terschelling maken? Boek dan een meerdaagse zeiltocht met Egasail. We kunnen vertrekken op een maandag of zaterdagochtend, of op een zondagavond. Neem voor meer informatie, prijzen en beschikbaarheid contact op met onze schipper Wouter Egas via info@egasail.nl.

 VertrekTerugkomst
SchoolweekZondag 20:00Vrijdag 08:30
MidweekMaandag 10:00Vrijdag 16:00
WeekMaandag 10:00Zondag 16:00
WeekZaterdag 10:00Vrijdag 16:00

Pin It on Pinterest

Share This