Zeilen Texel

Texel is het meest westelijk gelegen en het grootste bewoonde Waddeneiland in Nederland. Op Texel geniet je van de ruimte en de rust van de brede zandstranden, polders en duinen. In 2008 werden de duinen van Texel officieel bestempeld als aardkundig monument.

Een uitje zeilen Texel is perfect voor vogelliefhebbers. Er komen op het eiland bijna driehonderd verschillende soorten vogels voor! Ook kun je op Texel watersalamanders, kikkers, hermelijnen en hazen vinden, en niet te vergeten de prachtige vlinders. Natuurliefhebbers brengen natuurlijk ook bezoekje aan EcoMare: de zeehonden- en zeevogelopvang en het Centrum voor de Wadden en Noordzee. Meer een hart voor cultuur? Ook dan is Texel een geweldige bestemming! Ontdek het Luchtvaart & Oorlogsmuseum Texel, de Georgische Begraafplaats en natuurlijk het Cultuurhistorisch Museum Texel.

Ontdek Texel met Egasail!

Texel is één van Egasail’s bestemmingen tijdens onze meerdaagse zeiltochten. Inschepen kan vanuit de haven van Den Helder, Den Oever, Harlingen, Vlieland of Terschelling. Via de Texelstroom zeilen we naar de haven van het Oude Schild. Een meerdaagse zeiltocht start in de ochtend op een maandag of zaterdag en op zondag om 20:00. Na een aantal uur zeilen meren we aan in Texel en brengen we een bezoek aan de bezienswaardigheden op het eiland. We overnachten aan boord van stoere zeetjalk de Orion.

Een meerdaagse zeiltocht met Egasail kan geboekt worden inclusief catering, zodat je in de ochtend lekker kan genieten van een vers ontbijtje aan boord, ‘s middags een heerlijke scheepslunch krijgt opgediend en ‘s avonds een geweldig scheepsdiner. Je kunt er ook voor kiezen om Egasail een barbecue te laten klaarmaken. Neem voor meer informatie, prijzen en beschikbaarheid contact op met schipper Wouter Egas via info@egasail.nl

 VertrekTerugkomst
SchoolweekZondag 20:00Vrijdag 08:30
MidweekMaandag 10:00Vrijdag 16:00
WeekMaandag 10:00Zondag 16:00
WeekZaterdag 10:00Vrijdag 16:00

Pin It on Pinterest

Share This