Zeilen Volendam

Volendam is één van de bekendste traditionele vissersdorpen in de voormalige Zuiderzee. In de vorige eeuw lagen er in de haven van Volendam meer dan honderd botters. Een dagje Volendam verveelt nooit: je vindt hier vele gezellige terrasjes en leuke winkels en je kunt heerlijk op de dijk lopen. Ook kun je natuurlijk een foto laten maken in traditioneel Volendamse visserskledij: gegarandeerd lachen! Gek op vis? Bezoek dan een traditionele palingrokerij en proef hier de échte versgerookte paling! Muziekliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het Palingsoundmuseum en de meer traditioneel ingestelde museumbezoeker zal versteld staan van het Volendams Museum en het Sigarenbandjeshuisje.

Uitje naar Volendam

Volendam is één van Egasail’s favoriete bestemmingen en wij organiseren dan ook vaak dagtochten zeilen Volendam: een perfect uitje met vrienden, familie of collega’s! Hieronder zie je een voorbeeld van hoe zo’n dag er uit kan zien. Voor meer informatie, prijzen en beschikbaarheid kun je contact opnemen met schipper Wouter Egas via info@egasail.nl

Programma dagje zeilen Volendam

Om 10:00 uur gaan we aan boord van zeilcharterschip de Orion, die klaarligt aan de kade van de oude Volendamse botterhaven. Onder het genot van een kopje koffie en een heerlijk stuk scheepskoek heeft iedereen de mogelijkheid om een kijkje te nemen aan boord. Rond half elf gaan de trossen los en hijsen we de zeilen: op naar de Gouwzee en het Markermeer!

Voor de zeilliefhebbers of geïnteresseerde beginners is er aan boord van de Orion genoeg te beleven: onder begeleiding van onze bemanning leer je omgaan met de helmstok, de stagen en de zwaarden. Maar je mag ook helpen met het navigeren! Niet zo van het actief zeilen? Ook in het binnenverblijf kun je je goed vermaken: de kajuit heeft veel van haar historie behouden en is van alle comfort en luxe van de 21e eeuw voorzien.

Bij regen is de kajuit beschikbaar om iedereen droog te houden en bij sterke wind minderen we de zeilen. Bij Egasail staat veiligheid voorop! Als het dan ook echt gaat stormen kunnen we rustig op de motor varen.

’s Middags meren we weer aan in andere haven van de Gouwzee en krijgen we een rondleiding door een gids, natuurlijk in traditionele klederdracht! Ook is het in overleg mogelijk om enkele bezienswaardigheden te bekijken, of lekker een terrasje te pakken. De scheepslunch wordt aan boord geserveerd en hier kan iedereen naar hartenlust opscheppen. Na de lunch gaan we weer het water op en wordt er een lekker hapje en drankje geserveerd. Rond 17:00 uur varen we de haven van Volendam weer binnen en komt de dagtocht tot een einde. Eventueel kun je er ook voor kiezen om Egasail een geweldige barbecue te laten verzorgen. Kijk voor meer informatie vooral ook bij de Arrangementen.

Pin It on Pinterest

Share This