Zeilen Waddenzee

De Waddenzee is één van Nederland’s mooiste wateren en is perfect om te zeilen. Tussen de Noordzee en de 5 Nederlandse Waddeneilanden vind je het Nederlandse deel van de Waddenzee. Dit gebied heeft een belangrijke ecologische waarde en is dan ook een UNESCO Werelderfgoed. Je komt er veel vogels tegen die hier trekken, broeden of overwinteren, zoals bijvoorbeeld lepelaars, ganzen en meeuwen.

Niet zo van de vogels? Tijdens een uitje zeilen Waddenzee kun je ook twee soorten zeehonden tegenkomen die bij wet beschermd zijn!

Zeilen over de Waddenzee

Egasail zeilt graag vanuit haar thuishaven Monnickendam de Waddenzee over. Samen hijsen we de zeilen van stoere zeetjalk de Orion (bouwjaar 1892!) en brengen we een bezoekje aan één van de Waddeneilanden: wat dacht je bijvoorbeeld van een dagje (of een nachtje!) zeilen Waddenzee met bezoek aan Texel, Vlieland of Terschelling?

Op de pagina Meerdaagszeilen kun je meer informatie vinden over de zeiltochten naar de Waddenzee. Voor meer informatie, beschikbaarheid en prijzen kun je een mailtje sturen naar onze schipper Wouter Egas via info@egasail.nl

Pin It on Pinterest

Share This