Zeilen Workum

Workum is een prachtige stad in het zuidwesten van de provincie Friesland. De stad heeft een grote historische betekenis als verbinding tussen de Friese Meren en de vroegere Zuiderzee. Sinds 1399 mag Workum zich een stad noemen en zij is groot geworden met de scheepsbouw en haar molens.

Een uitje zeilen Workum is perfect voor liefhebbers van cultuur en geschiedenis! Een deel van Workum is een beschermd dorpsgezicht en je kunt hier vele tientallen Rijksmonumenten vinden. De 300 jaar oude scheepstimmerwerf en de historische Vuurtoren zijn echt publiekstrekkers. Tijdens een bezoek kun je ook het Warkums Erfskip museum bezoeken en de imposante Sint-Gertrudiskerk.

Zeiltocht naar Workum

Egasail rekent Workum al jaren tot één van haar favoriete bestemmingen voor dagtochten zeilen. Vanuit onze thuishaven in Monnickendam varen we met zeilcharterschip de Orion via het Markermeer het IJsselmeer op. Via de Soal komen we aan voor de sluis in de kom van Workum. Hier kunnen we afmeren voor een overnachting of we varen door naar het stadscentrum. Eventueel kan ook verder noord gezeild worden naar het Gaastmeer.

Pin It on Pinterest

Share This