Dagtochten

Zin om eens lekker een zeiltocht te maken en de wereld te bekijken vanaf het water? Een avond, middag of dagje zeilen IJsselmeer is het ideale dagje uit! Lekker ontspannen terwijl je tegelijkertijd sportief bezig bent. De frisse zeewind, de geur van het zoute zeewater en een warm zonnetje doen een mens al gauw zijn zorgen vergeten.

Dagje zeilen IJsselmeer

Egasail biedt verschillende dagtochten Zeilen IJsselmeer aan, voor grote en kleine groepen. Zo kunnen we er een complete dag van maken, maar kun je ook kiezen voor enkel een middag of avond zeilen. Daarnaast bieden wij ook zeiltochten aan voor speciale evenementen zoals een vrijgezellenfeest, bedrijfsuitje of een familiedag. Het minimum aantal personen waarvoor wij dagtochten kunnen organiseren is 6, maar het maximum stellen wij op maar liefst 750 personen!

Dagje zeilen prijzen

Dagtochten kunnen op elke dag van de week geboekt worden. Zeilcharterschip de Orion heeft haar thuishaven in het pittoreske Monnickendam, van waaruit het gehele IJsselmeer kan worden bevaren. Havenplaatsen als Edam, Volendam, Marken en Amsterdam zijn slechts enkele voorbeelden van bestemmingen. Zo kunnen we ook aanmeren in het Forteiland Pampus of lekker een terrasje pikken in historisch Hoorn.

Als we een hele dag gaan zeilen, moet er natuurlijk ook aan een goed gevulde maag gedacht worden! Daarom biedt Egasail de optie om naar wens ontbijt, lunch, diner en/of luxe barbecue te laten verzorgen. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden!

Van 10:00 tot 17:00: prijzen vanaf €35 per persoon exclusief catering, bij een volledige bezetting van 34 personen.

Van 13:00 tot 17:00: prijzen vanaf €25 per persoon exclusief catering, bij een volledige bezetting van 34 personen.

Van 18:00 tot 22:00: prijzen vanaf €25 per persoon exclusief catering, bij een volledige bezetting van 34 personen.

Dagtocht programma

Hieronder vind je een voorbeeld van hoe het programma van de complete dagtocht eruit kan zien. De middagtocht biedt een verkort programma. De avond zeiltocht start om 18.00 uur, wanneer we inschepen onder het genot van een drankje. Om half 9 serveren we het diner. Na het eten zeilen we rustig weer terug richting Monnickendam, waar we om 10 uur ‘s avonds of later naar wens weer zullen aanmeren.

Tijdens de zeiltocht kan iedereen meehelpen. Ervaring met zeilen is hierbij absoluut geen vereiste. Beginnende zeilers krijgen begeleiding van de bemanning en ervaren zeilliefhebbers krijgen de ruimte om de helmstok, de schoten en de zwaarden te opereren. Als je even pauze wilt nemen of als zeilen toch niet echt jouw pakkie an blijkt te zijn, kun je aan dek lekker uitwaaien. Ook kun je je verplaatsen naar ons luxe binnenverblijf, een populaire bestemming bij regen of sterke wind!

10:00

We ontvangen iedereen met een sterk kopje koffie en scheepskoek aan boord van de Orion. Rond half 11 zet de Orion koers naar het IJsselmeer, het Markermeer en de Gouwzee.

13:00

Tijdens de dagtocht moet er natuurlijk ook gegeten worden. Rond het middaguur wordt op het schip een heerlijke uitgebreide scheepslunch opgediend!

17:00

egasail-home-arrangementen-bbq-gouwzee

Na een aantal uur zeilen, zoeken we een plekje om onze barbecue op te stellen. Hier genieten we van de prachtige natuur, lekker eten en goed gezelschap.

19:00

Zeilen monnickendam

Na afloop van de barbecue gaat het anker omhoog en varen we Monnickendam weer binnen.

Pin It on Pinterest

Share This